• alink-plukaard-de-mensenhater

De Mensenhater

alink-plukaard-mensenhaterGeïnspireerd door het toneelstuk De Mensenhater van Molière gaan Alink&Plukaard op zoek naar eerlijkheid. In hoeverre moet je altijd eerlijk zijn? En in welke gevallen is het beter om je mond te houden? Kan je ook té eerlijk zijn? In een tijd van schone schijn, plastische chirurgie en het maakbare leven aan de ene kant, en grenzeloze openhartigheid, live bevallingen op tv en tot kunst verheven gebruikte tampons aan de andere kant ontstaat de vraag: wat moet je delen en wat is privé? Wat is nep, wat is echt? Wat is eerlijk?
In drie kwartier laten de acteurs hun associaties op dit thema los en ontstaat er een wervelende show vol pruiken, iets te openhartige dagboekfragmenten en hopelijk af en toe iets eerlijks.

Tekst: Molière, Yara Alink & Sander Plukaard
Eindregie: Aike Dirkzwager
Idee en spel: Yara Alink & Sander Plukaard

Uit het juryrapport van het Fringefestival:

'Met veel liefde en respect voor de taal en plot van het oorspronkelijke toneelstuk, is deze groep erin geslaagd een beroemd stuk zeer charmant op hun eigen manier neer te zetten. Het acteerwerk is zeer sterk en laat een geweldig gevoel voor komische timing zien. Hoewel er nog steeds ruimte is voor de prestaties om te groeien, zou dit frisse en knappe stuk gemakkelijk passen in het reguliere programma van de kleinere theaters. Naast de hoge kwaliteit van het stuk is de jury erg enthousiast over de manier waarop dit jonge gezelschap een sterke en unieke stijl heeft gevonden en we kijken ernaar uit om meer van hen te zien.'